Expozícia dokumentuje tradičné technológie spracovania rastlinných a živočíšnych produktov. Tematicky nadväzuje na úvodnú expozíciu „Najstaršie dejiny poľnohospodárstva“, ktorá sa končí stredovekom. Témy ako novoveké manufaktúrne a veľkovýrobné technológie spracovania, výroba a uchovania poľnohospodárskych produktov predovšetkým potravín sú prezentované v 14 samostatných kójach:

  • mlynárstvo
  • pekárstvo
  • olejárstvo
  • mäsiarstvo
  • mliekarstvo
  • spracovanie priadnych rastlín
  • debnárstvo, kolárstvo, tokárstvo, rezbárstvo
  • kováčstvo
  • garbiarstvo, sedlárstvo
  • cukrovarníctvo
  • konzervárenstvo
  • liehovarníctvo
  • pivovarníctvo
  • vinohradníctvo a vinárstvo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *